Skip to main content
Kuhinjska kultura v zgodnjem srednjem veku. Küchenkultur im Frühen Mittelalter. Andrej Pleterski
Redna cena: 15,00 €Spletna cena: 13,50 €


Vsebina je tisti pomembni del življenja, ki je zapustil najbolj množične arheološke ostanke: ognjišča in kuhinjsko lončenino. Če poznamo kuhinjske postopke, razumemo rezultat njihovega delovanja. Knjiga gradi model zgodnjesrednjeveške kuhinjske kulture z analizo jezikovnih in etnoloških virov, jih sooča z arheološkimi viri in preizkuša z arheologijo poskusov. Ker so izhodišče slovanski jeziki, oblikuje podobo kuhinje prvenstveno pri Starih Slovanih. Rezultat je priročniški nabor postopkovnih povezav in predmetnih sestavov, ki dajejo razlage posameznih arheoloških sestavin kuhinjske kulture. Sestavljati jih je mogoče v pojasnila arheološkim najdbam in predstavljen je en tak vzorčni primer.


Drugi avtorji dodatek Helena Gorjup; prevedla Marija Javor Briški; slikovno gradivo Mateja Belak ORCID-iD_icon_vector, Tamara Korošec
Založnik Založba ZRC
ISBN 978-961-254-073-9
Leto 2008
Jezik(i) Nemški, Slovenski
Specifikacija

trda vezava 20x27 cm 164 strani 94 barvnih fotografij in 25 črno-belih risb, fotografij in tabel

Predstavitvena stran https://zalozba.zrc-sazu.si/p/321

Ključne besede

arheološke raziskave | hrana | kuhinje | materialna kultura | prehrambna kultura | prehrambne navade | prehrana | Slovani | srednji vek